Wat is Endermologie LPG?

Endermologie is een behandelingsmethode voor de huid en het onderhuids bindweefsel. Met behulp van een apparaat wordt een intensieve vacuümtechniek toegepast die de huid aanzuigt, omhoog trekt en op- en afrolt.
Endermologie is een mechanische bindweefselmassage.
Voor ieder huidtype of indicatie kan een speciaal programma worden ingesteld.
De vacuümtechniek verbeterd de doorbloeding en lymfecirculatie waardoor er een versnelde stofwisseling in de cellen ontstaat. Ook wordt door de huidgymnastiek (op- en afrollen) de vorming van collageen in de huid gestimuleerd.

Voor wie is Endermologie bedoeld?

Endermologie wordt zowel therapeutisch dan wel esthetisch toegepast voor iedereen die zijn haar huid structureel wil verbeteren, een gezonde, stevige gladde huid wil hebben èn behouden.
Endermologie is geschikt voor vele huidtypes waaronder verslapte huid, cellulitis, verklevingen, littekens, slechte doorbloeding, vetophopingen en vertraagde lymfestroom. 
Endermologie lijkt soms een typisch vrouwenproduct vanwege de toepassing voor cellulitis maar ook mannen hebben baat bij de behandelingen. Denk maar eens aan een litteken door een operatieve ingreep wat al jaren een doorn in het oog is. Of wanneer u last heeft van vermoeide benen of lichte spataderen.
Mannen, vrouwen, jong of oud; Endermologie is een goede methode en beter voor je vel en beter voor jezelf.

Hoeveel behandelingen heeft u nodig?

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het doel wat voor u ogen heeft, welke indicatie, en bij cellulitis, het stadium waarin de cellulitis zich bevindt. Verwachtingen en haalbaarheid worden na een intakegesprek samen met u afgestemd. Zo leert praktijkervaring bij toepassing tegen cellulitis dat er gemiddeld 15-18 behandelingen nodig zijn.

Waarvoor wordt Endermologie toegepast?

Esthetische indicaties
Cellulitis
Gewichtsbeheersing/afslanken
Versteviging bij verslapte huid (afslanken/zwangerschap/veroudering)
Voor- en nabehandeling bij liposuctie
Therapeutische indicaties
Littekens
Doorbloedingsstoornissen (vaatinsufficiëntie)
Oedemen (zware benen)
Bindweefselproblemen (fibromyalgie)
Reumatische klachten
Sportblessures
Migraine
Brandwonden

Littekens/Brandwonden

Verkleving van littekenweefsel door een operatie, trauma of door brandwonden kan hinderlijk en pijnlijk zijn. Door Endermologie wordt de huid weer soepel en de doorbloeding verbeterd, bewegingsbeperkingen door een verstrakte huid en bindweefsel verdwijnen en het litteken wordt minder pijnlijk en zichtbaar. Zodra een wond dicht is en genezen verklaard door een arts, kan de behandeling starten. Indien nodig wordt contact opgenomen met de behandelend arts.

Doorbloedingsstoornissen (vaatinsufficiëntie/oedemen)

Een zwaar gevoel in de benen, vermoeide benen, kramp in de benen, het ontstaat allemaal door een minder goede doorbloeding. Endermologie verbetert de doorbloeding in de benen en verhelpt klachten. De behandelingen werken ook goed als je last van (niet al te grote) spataderen hebt of als je veel last hebt van koude voeten.

Bindweefselproblemen (fibromyalgie/reumatische klachten)

Het fibromyalgie syndroom is een aan het chronisch vermoeidheidssyndroom gerelateerde reumavorm. Fibromyalgie is een vorm van weke-delen reuma. De klacht bij fibromyagie is vooral pijn in spieren en bindweefsel. Deze aandoening kan gepaard gaan met stijfheid, slaapstoornissen, vemoeidheid, darmklachten en hoofdpijn. Een remedie is nog niet bekend. Wel kunnen de symptomen van fibromyalgie worden behandeld en verlicht met Endermologie.

Sportblessures

Stimuleren van herstel na sportblessures (zweepslag, ruptuur) en als voorbereiding voor sportprestaties.

Huidveroudering/Versteviging van de huid (lichaam en gezicht)

Als je ouder wordt verminderd de elasticiteit van je huidweefsel. Hier ontkomt helaas niemand aan. Ook luchtvervuiling, veel in de zon zitten of verkeerde voedingsgewoonten zorgen voor een vroegtijdige veroudering van de huid.

Striae

Striae zijn scheurtjes in de opperhuid, die ontstaan doordat vetcellen zich stapelen en er zich onderhuids een nieuw vetlaagje vormt. Deze plotselinge groei van de opperhuid kan te snel gaan, waardoor scheurtjes ontstaan. De rode scheurtjes worden later witte littekentjes. Zolang de scheurtjes nog rood tot paars van kleur zijn kunnen ze met behulp van Endermologie vrijwel verdwijnen. Striae die in de puberteit ontstaan zijn goed te behandelen.
Ze verdwijnen met behulp van Endermologie niet compleet, maar kunnen wel vervagen.

Voor- en nabehandeling liposuctie

Behandeling met Endermologie is tevens een uitstekende behandeling als voor- en nabehandeling bij liposuctie. Voordat de operatie plaatsvindt wordt de huid met de methode in optimale conditie gebracht. Na de ingreep kunnen zwellingen of verklevingen verminderen of worden voorkomen als voorwaarde tot een mooi herstel.