Ook mannen kunnen voor de ontharing van alle zones bij ons terecht. Van schouders tot tenen en zelfs de baardlijn of bikini. 

Hoe warme wax werkt.

Ontharen met warme wax is iets wat reeds eeuwen bestaat en generaties lang werden daarvoor dezelfde ingrediënten gebruikt. Zowel warme als koude wax bestaan ofwel uit bijenwas ofwel uit paraffinehars. De wax wordt gesmolten en op de huid aangebracht met een plastieken spatel of roller.

Na het opstijven wordt deze verwijderd met strips of is het een peel-off wax, het haar wordt van de huid gerukt bij de wortels. De huid blijft glad en onbehaard!

De voordelen van waxen.

•  In tegenstelling tot andere tijdelijke en permanente ontharingsmethodes, kunnen zowel kleine als grote zones haar verwijderd worden met warme wax.

•  Sommige ontharingstechnieken zijn enkel efficiënt op bepaalde kleuren en texturen haar en bepaalde huidtypes. Waxen is niet zo discriminerend en zal elke tint en soort haar van alle huidtypes verwijderen. Waxen werkt net zo goed op het fijnere haar van de bovenlip als op het ruwere haar van de bikini (ja ook voor heren!).

•  Het grootste voordeel dat waxen heeft op alle andere types van tijdelijke ontharing is dat het een stuk langer duurt vooraleer het haar teruggroeit. Alhoewel het tempo van teruggroei kan verschillen bij elk individu en naargelang de efficiënte van de uitvoering, duurt het zeker langer dan een week vooraleer het haar teruggroeit – een aangename verademing vergeleken bij de lelijke stoppels die haast onmiddellijk na het scheren reeds opduiken.

• Wanneer het haar vaak genoeg gewaxt wordt, dan kan de follikel verslappen en dit kan leiden tot permanent haarverlies.