Hot Stone Massage is een gecombineerde vorm van intuïtieve massage, thermotherapie en aromatherapie, vanuit de gedachtegang "Geest, Ziel en Lichaam zijn één". De massage heeft een diepe ontspannende en helende

werking.

 

Over het algemeen wordt het lichaam eerst met handen gemasseerd en daarna met hete stenen. Dit geeft het effect dat er een diepere ontspanning ontstaat, maar ook dat de bloed- en lymfstromen beter gaan stromen. Blokkades in spierweefsel worden makkelijker opgelost, niet alleen door de massage maar ook door de warmte. Als een lichaamsdeel gemasseerd is, wordt dat deel bedekt met warme stenen. Het voelt dan alsof warme handen nog overal energieën door blijven geven en dat zorgt voor een zeer prettige ervaring. Er wordt gewerkt met basaltstenen. Ze worden opgewarmd tot ongeveer 45 graden.

Hot Stone Massage draagt bij aan het zelfherstel van het lichaam, voert afvalstoffen af, stimuleert de organen en brengt het lichaam weer in balans. Een hotstone massage draagt bij aan: Ontspanning, stressvermindering, betere doorbloeding, ontspanning van stijve spieren.