Acclimatisatie

Wanneer u op regelmatige basis kennis maakt met de ‘dry heat’ en het LED-licht van de Slimline, zal u geleidelijk aan acclimatiseren en steeds meer lichaamsvocht uitzweten.

De meerderheid zweet ongeveer 1,5 liter per uur. Na een abonnement van enkele behandelingen per week in de Slimline is het gebruikelijk dat u het dubbele zal uitzweten. Het acclimatisatieproces zorgt voor een stijging van de cardiac output en het bloedplasma alsook van een vermindering van het zout in het zweet. Je kan deze resultaten vergelijken met de resultaten die je behaalt na een intensieve en vaak uitputtende fitnesstraining.

Betere cardiovasculaire effectiviteit

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat bij studenten die gedurende zes weken, drie maal per week een sessie deden van 16 minuten droge sauna, hun cardiovasculaire effectiviteit verbeterde. Het resultaat van een kuur met de Slimline zal hier beter scoren omdat de behandelingen 25-40 minuten duren.

 

 

 

Zweten doet calorieën verbranden

Zweten maakt deel uit van het ingewikkelde warmteregulerend proces van het menselijk lichaam, dat te maken heeft met het aanzienlijk stijgen van de cardiac output (hartritme en plasmavolume); De enige manier om uw lichaamstemperatuur constant te houden is door lichaamsvocht uit te zweten. Dit is een proces dat gemiddeld 568 Kcal per liter zweet verbruikt. Een gemiddeld persoon kan gemakkelijk 500gram uitzweten tijdens de behandeling met Dry Heat en Led-licht. Daarbij kan men 300 Kcal verbruiken. Deze resultaten zijn te vergelijk met het resultaat na 3 tot 4 km lopen. Een persoon met een hoge lichaamswarmte kan zelfs 600 tot 800Kcal verbruiken door te zweten zonder enige nadelige bijwerkingen. Dit is dan weer vergelijkbaar met 4,5 tot 9km lopen.

Werkt als een intensieve inspanning

Wanneer het lichaam opwarmt, zal de hartslag stijgen. Er wordt bloed weggepompt van de organen naar de huid, waar het bloed weer afkoelt en terugloopt om zo de lichaamstemperatuur te doen dalen. De versnelde hartslag, veroorzaakt door thermale therapie is een vorm van oefening voor het hart en het circulaire systeem van het lichaam.

Stijging van de metabolic rate

Uw lichaamstemperatuur stijgt gedurende een sessie in een sauna. Bij iedere graad dat uw lichaamstemperatuur stijgt, krijgt u een stijging van 6% van uw BMR. Een stijging van uw metabolisme zorgt voor een hoger calorieverbruik (ververbranding) tijdens de sessie en enkele uren erna.

De manier om uw spieren op te warmen

Vooraleer u aan uw lichaamsoefeningen begint, is het best om uw lichaam op te warmen teneinde blessures te vermijden en om maximale resultaten te halen uit uw training. Opwarmen in een warme omgeving zorgt voor flexibelere spieren na de sport. Onderzoeken hebben aangetoond dat warmte kan leiden tot een flexibiliteitstijging van 10%.

Verminderd kwetsuren en beïnvloedt een snellere revalidatie

Lichaamsoefeningen (beweging) beïnvloed dat natuurlijke afbraak en de samenstelling van de cellen. Beweging zorgt voor een gezonde spanning van het hart, het bloedvatenstelsel en de spieren.  Spieren groeien enkel in grootte en kracht na een dusdanige gezonde stress. Warmte en massage (2 eigenschappen van de Slimline) worden traditioneel gebruikt door professionals voor de therapeutische revalidatie van kwetsuren.

Thermische en massagetherapie zorgen voor oplossingen voor de symptomen van verschillende spier- en gewrichtsproblemen zoals artritis, spierpijn, reuma. De Slimline zorgt boven voor een betere blessurepreventie, verbetert de sportprestaties en stimuleert de revalidatie !

Boek uw Slimline sessie bij Be Delicious via 0478/712.905