Artisjok of de Cynara Scolymus heeft een bijzonder gezonde werking op het menselijk lichaam.  Het heeft een positieve invloed op de lever- en galfunctie. Het bevordert een gezonde spijsvertering en een gezonde cholesterol en vochthuishouding. Hierdoor ondersteunt artisjok bij afslanken.

Geneeskrachtige werking van Artisjok

Gal

Artisjok helpt bij spijsverteringsmoeilijkheden door een gebrekkige galafscheiding, door slechte beweeglijkheid van de galwegen of na verwijdering van de galblaas; vooral na het eten van vetten. 
Bij het slecht verdragen van vetten zoals een vollemaaggevoel, pijn onder de rechter ribben, misselijkheid, winderigheid en gasophoping, galblaasontsteking of andere aandoeningen van de galwegen, werkt artisjok ontkrampend op de galwegen.

Artisjok helpt ook galstenen voorkomen en galgruis verwijderen.

Lever

Artisjok stimuleert de algemene leverfunctie. Het ondersteunt de leverreiniging, werkt ontgiftend en vermindert constipatie door een slechte leverwerking. Bij een te hoge cholesterol voert artisjok cholesterol af via de lever. Het vermindert duidelijk het totale cholesterolgehalte en de LDL-cholesterol.
Artisjok is beschermend voor en herstellend na leververvetting door alcohol.
Een reinigingskuur van 2 weken kan de lever zuiveren na (overmatig) alcoholgebruik.

Vochtafdrijving

Artisjok vermindert vochtophopingen en ondersteunt bij nierinsufficiëntie, eiwit in de urine en staat in ter preventie van nierstenen. Hierdoor werkt het ook als ondersteuning bij jicht-aanvallen, artritis en artrose.

Afslanken

Artisjok is populair bij een afslankkuur omdat het op verschillende gebieden werkt die van belang zijn bij het afslanken. Artisjok werkt vochtafdrijvend, stimuleert de leverreiniging (vermindert zo ook eventuele constipatie), verbetert de vetstofwisseling en werkt bloedsuikerverlagend.

Artisjok-kuur bij Be Delicious in Groot Bijgaarden

Grascontrol AlcachofaIn het Beauty & Body Salon Be Delicious in Groot Bijgaarden kan u terecht voor een Artisjok kuur van 10 dagen. Van het huismerk Mesoestetic bieden zij de "Grascontrol" Artisjok ampules aan voor de prijs van 22€

 

(kruidjegezond.be)