Wat is HiFu precies?

HIFU staat voor "High Intensity Focused Ultrasound. HIFU is de nieuwste ontwikkeling voor een non-invasive Facelift. De nieuwe HIFU technologie zorgt voor lifting en versteviging van de huid in het gezicht en op het lichaam. HIFU werd in eerste instantie ontwikkeld voor de behandeling van prostaatkanker, maar men ontdekte echter al snel dat de techniek ook de mogelijkheid had om de huid te verstrakken.

Dankzij HIFU is een effectieve facelift zonder snijden nu veilig en pijnloos mogelijk. De non-invasieve skin-tightening met HIFU is een goed alternatief voor chirurgische lifting van gezicht, kin, hals en decolleté. Bij de HIFU therapie worden op niet invasieve wijze ultrageluid met hoge energie in de diepere lagen van de huid gebracht. Dit op een diepte die niet met een klassieke laserbehandeling te bereiken is. Hierdoor wordt de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd waardoor de huid langzaam gelift wordt. Na enkele maanden is een strakkere huid zichtbaar met een fris en verjongend aspect en een zichtbaar verbeterde huidconditie.

Voor wie?

De behandeling is voor mannen en vrouwen die er jonger uit willen zien zonder snijden en zonder herstelperiode.

 HIFU lifting is de ideale behandeling voor mensen met: vage kaaklijnen, neus-lip-plooien, slappe oogleden en wenkbrauwen, dubbele kin, verslapte hals, fijne lijntjes en rimpels, ongelijkmatige teint of textuur en grote poriën. Hifu wordt meestal aangeraden vanaf 40 jaar, het ogenblik waarop de elasticiteit en de collageen in het gelaat zichtbaar begint te verminderen. Ook verslapping op het lichaam kan doeltreffend aangepakt worden, armen, binnenkant benen, dijen , bips, decolleté, en uiteraard buik.

HIFU lifting is ook zeer doeltreffend voor mannen. Vermits de behandeling geen hersteltijd nodig heeft kunnen dagelijkse activiteiten onmiddellijk hervat worden.

Wat kunt u van HiFu verwachten:

-          Vermindering van rimpels : uiterst doeltreffend op voorhoofd, rond ogen & mond, hals & decolleté, armen, buik, binnenkant dijen

-          Lift en verstevigt de behandelde huid

-          Verbetert de huidelasticiteit en de contouren

-          Verstevigt afhangende kaaklijn, werkt op de dubbele kin, vermindert hamsterwangen en lift wenkbrauwen

-          Verbetert de huidstructuur en maakt de teint helderder en frisser

Hoe werkt het precies ?

HIFU lifting werkt op drie lagen, de opperhuid, de diepe dermale laag en de fibromusculaire laag, ook wel de SMAS-laag genoemd. Intensieve ultrageluid (ultrasone) energiepulsen worden in de diepere lagen van de huid afgegeven. 

Met thermische energie die compleet veilig is, wordt het weefsel verwarmt. Hierdoor wordt de natuurlijke aanmaak van collageen in de huid gestimuleerd waardoor de huid langzaam gelift wordt én het langdurig effect ontstaat. Dit zonder beschadiging van de oppervlakte van de huid. 

Werking in de diepte.......ongezien resultaat 

De SMAS (Superficial Musculo Aponeurotic System = fibromusculaire laag) is een anatomische weefsellaag die onder de huid gelegen is. Deze laag bedekt en omgeeft diepe structuren in het gelaat en de hals. Omdat de SMAS aan een groot deel van de gezichtsstructuren vast zit leidt het verstrakken van de SMAS tot een verbeterde (minder uitgezakte) ‘positie’ van de gelaatshuid.

HIFU Lifting gaat via thermische energie (Ultrasonen) deze SMAS laag veilig verwarmen, waardoor de huid onmiddellijk verstrakt. Na verloop van tijd wordt het resultaat nog beter en wordt de huid echt gelift. 

HIFU Lifting  gaat de groei van nieuw collageen stimuleren, deze nieuwe collageen proteïnen gaan de huidstructuur opnieuw opbouwen. Collageen helpt om kracht te geven aan de verschillende structuren van het lichaam en beschermt ook structuren zoals de huid. Hoe ouder u wordt, hoe minder collageen uw huid bevat. Door de verminderde collageen, verliest de huid haar natuurlijke elasticiteit en stevigheid waardoor fijne lijntjes, rimpels en verslapping verschijnen. 

Oud collageen wordt dankzij HIFU vervangen door nieuw collageen. De productie van collageen start meteen na de behandeling, met resultaten die nog gradueel verbeteren in de komende maanden.

Onmiddellijk na de behandeling is er resultaat zoals verstrakking en verbetering van uw rimpels maar een optimaal resultaat is zichtbaar na verloop van 2 à 3 maanden. Vervanging van collageen blijft tot wel 6 maanden duren. Het resultaat is een geleidelijk liftend effect, die een verstrakking van de huid tot gevolg heeft.

Uw huid zal gezonder, sterker, gladder, strakker en jonger zijn en dit zonder onnatuurlijke drastische veranderingen. U kunt erna gewoon terug gaan werken, uw dagelijkse bezigheden verder zetten, ….. HIFU lifting is een huidverjongende behandeling met liftend effect zonder de vervelende nevenwerkingen van een operatie. Afhankelijk van de conditie van uw huid worden onderhoudsbeurten om de 18 tot 24 maand aangeraden.